1.820.3345.33 [email protected]

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
1.820.3345.33 [email protected]

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Conditii de calatorie

    Conditii de calatorie

Activitatea Politiei de Frontiera Romane constituie serviciu public si se desfasoara in interesul persoanei, al comunitatii si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii.
In indeplinirea indatoririlor de serviciu, politistii de frontiera respecta pe deplin demnitatea umana si nu fac discriminari intre persoane pe categorii de sex, rasa sau origine etnica, religie sau credinta, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala.
Intotodeauna vor fi respectate drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor, iar masurile intreprinse vor avea la baza prevederile legislatiei internationale, comunitare si nationale.
La trecerea frontierei, se va urmari permanent asigurarea verificarii rapide si corecte a documentelor de calatorie.
In situatia in care traficul se aglomereaza, va rugam sa manifestati intelegere si sa urmati recomandarile politistilor de frontiera. Institutia noastra va lua masuri imediate de suplimentare a numarului de lucratori, care efectueaza controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control (pe sensul de intrare in tara sau pe cel de iesire), avandu-se insa in vedere configuratia fiecarui punct de trecere in parte.
Nu concepem ca politistul de frontiera sa nu isi faca datoria sau sa si-o exercite defectuos ori abuziv. De asemenea, nu concepem ca lucratorul nostru sa perceapa sau sa primeasca bani ori alte foloase materiale.
Daca asistati sau va aflati intr-o astfel de situatie, va rugam sa ne sesizati imediat pentru a putea efectua cercetari si lua masuri legale. Sesizari si reclamatii pot fi facute la:

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, accesand meniul Sesizari, reclamatii, petitii, la adresele de e-mail: [email protected] si [email protected].ro sau la telefon: 021.9590.
Inspectoratele Judetene ale Politiei de Frontiera, telefon: (prefix judet).959.
Corpul de Control al Ministrului Administratiei si Internelor, telefon: 021.303.70.84.
Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor – Bucuresti, telefon: 021.315.87.52.
Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Administratiei si Internelor, telefon: 0800.806.806.

                                                        Conditii de iesire din tara pentru cetatenii romani minori

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor – numai daca este insotit de o persoana fizica majora – in urmatoarele cazuri:

1.  Este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;
2.  Este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte;
Documente doveditoare ale decesului sunt:
– certificat de deces valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;
– hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea certificatului de deces;
– comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.

3.  Este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

4. Este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:
– acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
– statul (statele de destinatie);
– perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
– datele de identitate ale insotitorului respectiv;
– extrasul de cazier judiciar al insotitorului;
– documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).

Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.

ATENTIE!!
Potrivit art. V alin. 1 din OUG nr. 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate „ Pasapoartele prevazute de Hotararea Guvernului nr. 460/2001 privind punerea in circulatie a noilor tipuri de pasapoarte romanesti, cu modificarile ulterioare, isi pastreaza valabilitatea, retragandu-se treptat din circulatie, potrivit solicitarilor cetatenilor.”
     De asemenea, conform alin. 2 al aceluiasi articol din OUG nr. 207/2008 „Dispozitiile alin. 1 se aplica in mod corespunzator si mentiunilor efectuate in cuprinsul acestor pasapoarte”.
In cazul in care minorul nu este trecut in pasaportul unuia dintre parinti, art. 30 alin. 1 lit. a din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, modificata si completata prin OUG nr. 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 prevede faptul ca „Organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora si daca minorul este titular al unui document de calatorie individual ori, dupa caz, al unei carti de identitate”.

Mai multe informatii pe www.politiadefrontiera.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Tel Info-Consumator: 0800.080.999 – linie telefonica cu apelare gratuita
Comisariatul Municipal pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti
Adresa: Bucuresti, Str. Transilvaniei, nr 2, Sector1, Cod 010798
Tel: 021/310.63.75; 021/9660
Fax:021/310.63.80
E-mail: [email protected]

                                         Va multumim si va dorim o calatorie placuta!